Idaho Screendance Festival

Tickets

Tickets are FREE to attend Idaho Screendance Festival events. Due to COVID restraints this year, there is a limit of 50 in-person participants for each workshop, screening, or group discussion. Reserve your seat in the theater now: https://filmfreeway.com/IdahoScreendanceFestival/tickets

Location

BOISE STATE UNIVERSITY, Special Events Center, 1800 University Drive, Boise, ID 83706

PARKING. Park in the Lincoln Garage.

DIRECTIONS for PARKING: Parking will be available for guests in the Lincoln Garage. Attendees will be able to park in any space that is not designated by a sign. Attendees need to remember their license plate then proceed to a pay kiosk. The pay kiosks are available on each floor by the staircase. Attendees will be prompted step by step by the kiosks. Attendees will be given a receipt once the transaction is finished (which they do not have to place on their dash).

Schedule

Wed, May 12, 2021

Festival Day 1 Screenings:

Mountain Standard-Time

Each screening will showcase the top films, give awards, & cast/crew Q&A.

3:00 p.m.- 4:30 p.m. - Documentary Screening 1: Uprooted - The Journey of Jazz Dance

4:30 p.m.- 5:00 p.m. - 30-Minute Mingle & Network

5:00 p.m.-6:15 p.m. Shorts Screening 1:

Stirring the Pot: Commentary on Politics

A Day on the Farm?

Discovery in Isolation

Finding Peace and Keeping Hope

Silent Sorrow

Within

Beauty in Red

Topography of Tears

Drone Poem

Butterflies and Needles

Behind the Light

The Bigger Picture

A.L.I.C.E.

Magnets

(Screening, Audience Choice Award, Certificate Awards, Trophy Awards, Q&A)

15-Minute Intermission & Mingle

6:30 p.m.-8:00 p.m. – Shorts Screening 2:

Tutti

One Water

Pilgrimage - By Mariel McEwan

All I Want.

To Tunnel Through

Remembering Idaho

Just Wait There's More

A Mother's Soliloquy

Liberty

Hope is Just a Memory of the Future

So Much Hope

(Screening, Audience Choice Award, Certificate Awards, Trophy Awards, Q&A)

15-Minute Intermission & Mingle

8:15 p.m.-9:45 p.m. - Documentary Screening 2: You Bet I dance! - Und ob ich tanze!

9:45 p.m.-10:00 p.m. - Mingle & Network

 

All Sales Final. No refunds. Times Subject to Change.

Thurs, May 13, 2021

Festival Day 2 Screenings:

Mountain Standard-Time

Each screening will showcase the top films, give awards, & cast/crew Q&A.

3:00 p.m.-4:30 p.m. - Documentary Screening 3: According to Movement (A story in 10 chapters)

4:30 p.m.-5:00 p.m. - 30-Minute Mingle & Network

5:00 p.m.-6:00 p.m. - Screendance Workshop

15-Minute Intermission & Mingle

6:15 p.m.-7:30 p.m. - Documentary Screening 4:

Gestures That Bind

Black Stains

How She Moves

(Screening, Audience Choice Award, Q&A)

15-Minute Intermission & Mingle

7:45 p.m.-8:45 p.m. - Shorts Screening 3:

Vestiges

Box Me Inside/Outside the Box: A Movement Memoir of March 2020-March 2021

Internal Medicine

Memory

Atena/Nets

Bad Feeling

(Screening, Audience Choice Award, Q&A)

8:45 p.m.-9:45 p.m. - Shorts Screening 4:

Root, Grow, Release, Repeat

Clear Creek

"Syzygy"

Traces

Pilgrimage - By Marlene Millar

(Screening, Audience Choice Award, Q&A)

9:45 p.m.-10:00 p.m. - Mingle & Network

 

All Sales Final. No refunds. Times Subject to Change.

Friday, May 14, 2021

Festival Day 3 Screenings:

Mountain Standard-Time

Each screening will showcase the top films, give awards, & cast/crew Q&A.

3:00 p.m.-3:30 p.m. - Filmmaker Group Discussion

15-Minute Intermission & Mingle

3:45 p.m.-4:45 p.m. - Shorts Screening 5:

Ephemera

HOOL

(Screening, Audience Choice Award, Certificate Awards, Q&A)

15-Minute Intermission & Mingle

5:00 p.m.-6:00 p.m. - Shorts Screening 6:

The Time is Now

Exodus

(Screening, Audience Choice Award, Certificate Awards, Q&A)

15-Minute Intermission & Mingle

6:15 p.m.-6:30 p.m. - Festival Directors Introductions & Welcome

6:30 p.m.-7:00 p.m. - Keynote Speaker: Jen Ray

15-Minute Intermission & Mingle

7:15 p.m.-8:30 p.m. - Shorts Screening 7:

Waters into Wilderness

The Woman

Intrinsic Moral Evil

GOLDEN

Glance

The Stop

where the spiders live

Toy Box

(Screening, Audience Choice Award, Q&A)

8:30 p.m.-9:00 p.m. - Top Professional Screendance Awards

Best Documentary

Certificate Awards

Best Screendance Short

Best Idaho Screendance, the "Syringa" Award

9:00 p.m.-10:00 p.m. - Mingle and Network

 

All Sales Final. No refunds. Times Subject to Change.

qtq80-lHcMIG

Showcase Your Art

The Idaho Screendance Festival is a great place to share your artwork with a diverse audience.

IMPORTANT FESTIVAL DATES:

January 5, 2020
Opening Date

February 12, 2021
Earlybird Deadline

March 12, 2021
Late Deadline

March 18, 2021
QuickFire Registration Deadline

April 12, 2021
Notification Date

May 12 – 14, 2021
Event Date

Network

The Idaho Screendance Festival is a great place to network with other film and dance artists.

services-2

Buy Ticket

Interested in attending the Idaho Screendance Festival?